Kroppsterapi

STRESS OCH TRAUMA

Stress och trauma påverkar oss människor på djupet. Vi kan uppleva allt ifrån smärta och ångest till otrygghet, skamkänslor och svårigheter i att vara närvarande.

Trauma kan också få oss att ifrågasätta vem vi är och varför vi är här. Till och med vår verklighetsuppfattning kan bli satt på prov.

Mycket av detta kan verka skrämmande och göra att vi inte vågar prata med andra om det vi upplever, men jag har ännu inte fått återberättat några symtom som inte har sin naturliga förklaring.

KROPPEN 

Vår kropp försöker på alla sätt att överleva kriser. Så länge vi känner oss hotade eller rädda fortsätter överlevnadsreaktionerna att vara aktiverade.

Det kan bland annat resultera i spänningar, magbesvär, andningssvårigheter, fastlåsthet, frusenhet, trötthet, skakningar och domningar.

Ofta kan en förklaring till det vi upplever i kroppen vara ett viktigt steg på vägen mot tillfrisknande.

KROPPSTERAPI 

Jag erbjuder en bred palett av kroppsliga övningar i kombination med samtal.

Terapin är en färdighetsträning som bland annat syftar till förankring, till att bättre känna och sätta gränser, till att orientera sig i verkligheten och till att skapa trygghet – i kroppen såväl som i relation till andra.

Tillsammans kan vi utforska vad du och din kropp behöver för att komma i balans igen.  I din takt och med den dosering som är rätt för dig.